February 12, 2017

Kentut Vagina Mengganggu Hubungan Suami Isteri

Assalamualaikum...
Dah lama tak berkongsi info masalah wanita & penyelesaiannya di sini. Jadi, hari ini akak akan kongsikan info masalah yang dihidapi hampir 90% wanita yang baru bersalin. 
Kebanyakan dari kita termasuk akak sendiri pun malu nak kupas isu ini, tapi memandangkan ramai sangat yang mesej/whatsapp bertanyakan penyelesaian kepada masalah ini takkan akak nak berdiam diri je kan?
Sebenarnya akak dah ada testimoni dari pengguna Maajun Anggun Bistari yang mempunyai masalah kentut vagina. Alhamdulillah dengan pengambilan 3 botol sahaja, masalah tersebut sudah dapat diatasi.
APA ITU KENTUT VAGINA?
Kentut Vagina atau kentut faraj (Vaginal Flatulence) ini merupakan satu keadaan di mana alat kemaluan wanita atau faraj mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut. Kentut vagina ini selalunya berlaku akibat udara yang terperangkap di dalam faraj. Angin atau udara dalam faraj adalah udara dari sekeliling yang masuk ke dalam faraj. Keadaan ini biasanya berlaku semasa atau sejurus selepas melakukan hubungan kelamin atau seks. Ia juga lazimnya menjadi masalah kepada wanita yang sudah menopaus.
Kentut vagina juga boleh disebabkan otot-otot yang lemah di sekitar vagina yang mampu menyebabkan mudahnya pengaliran keluar masuk udara ketika melakukan apa-apa aktiviti. Kentut vagina tidak berbau seperti kentut dubur. Tetapi, jika kentut vagina itu berbau, kemungkinan besar berlakunya jangkitan mikroorganisma yang menyebabkan ianya berbau.
BAGAIMANA IANYA BERLAKU?
1. Langgar pantang semasa dalam pantang
  • Minum banyak air kosong
  • Bersejuk
  • Makan benda berangin
  • Menggunakan rahim sebelum sembuh sepenuhnya
2. Otot-otot kemut sudah hilang keanjalan lagi
3. Masalah peranakan jatuh
4. Proses melahirkan/ bersalin
Bagaimana Nak Kesan Masalah Kentut Vagina?
Anda boleh rasa keadaan ini terutama apabila kita dalam posisi sujud. Selepas melahirkan lazimnya faraj akan mengembang dan jadi lebih teruk selepas menopos. Apabila dalam posisi sujud, anda boleh merasakan ada keluar angin dari faraj anda dan ia bukanlah kentut biasa, kentut faraj tidak berbau. Jika ianya berbau anda kena rujuk pakar ditakuti ada masalah lain
Cara Mengatasi Masalah Kentut Vagina

  1. Mengamalkan senaman Kegel. Ia juga dikenali sebagai senaman kemut untuk memperkuatkan otot di sekitar alat sulit.
  2. Memakai seluar dalam yang tidak terlalu longgar dan masih mampu membenarkan udara keluar masuk.
  3. Gunakan pencuci alat sulit wanita yang sesuai. Gunakan air rebusan daun sireh kerana khasiat sireh yang turun temurun terbukti mengatasi masalah kentut vagina.
  4. Tempoh 100 hari selepas bersalin adalah tempoh yang sebaiknya suami isteri melakukan hubungan intim selepas habis berpantang. Suami dan isteri perlu sepakat. Tempoh ini akan membantu mengatasi masalah faraj longgar
  5. Elakkan makanan yang bersifat sejuk dan menjalar Faktor pemakanan yang makan ikut selera juga adalah satu punca utama masalah faraj longgar dan kentut faraj
  6. Melakukan pembedahan  untuk mengecilkan kembali saluran faraj yang telah “over expanded” disebabkan proses kelahiran. Pembedahan ini dikenali sebagai “ pelvic floor repair”.
  7. Mengamalkan maajun/jamu/supplemen. Maajun Anggun Bistari adalah pilihan yang tepat kerana ia diperbuat daripada herba yang dapat membantu mengetatkan faraj, menghilangkan masalah keputihan, bertindak sebagai anti-bau pada alat sulit dan membantu menghangatkan hubungan suami isteri. Sebagai wanita yang ingin menjaga dalaman anda, anda WAJIB mendapatkan Maajun Anggun Bistari.
Ini testimoni dari pelanggan akak...



Puan-puan ada masalah yang sama?
Jangan segan hubungi akak 019-9593058 (whatsapp sahaja tau)

January 15, 2017

Promosi FREE POSTAGE Maajun Anggun Bistari 2017

Assalamualaikum MAB Lovers!

Hari ini dalam sejarah, HQ mengadakan promosi besar-besaran serentak di seluruh negara termasuk Sabah/Sarawak.

Yang bestnya jika sebelum ini harga untuk 5 botol MAB ialah RM112 termasuk kos pos, tapi mulai hari ini 15 Januari 2017 - 15 Februari 2017 kami hanya bagi RM100 SAHAJA!

Kami namakannya PEK SEANGGUN BIDADARI


Pek ini sangat sesuai untuk mereka yang baru nak mencuba Maajun Anggun Bistari atau nak restock untuk diri sendiri dan kawan-kawan juga.

TAHU TAK..  RAMAI WANITA TERKEJAR-KEJAR MAB NI..



Tahu x kenapa?

Ini sebab khasiatnya yang super duper,

🎀 Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.

🎀 Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dibahagian sulit yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.

🎀 Mengetatkan kembali bahagian kewanitaan bagi wanita selepas bersalin.

🎀 Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara

🎀 Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

🎀 Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

🎀 Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.

🎀 Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan

🎀 Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

🎀 Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan

🎀 Mempertingkatkan kembali imun ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

🎀 Merawat/memecah ketulan angin bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan

🎀 Melawaskan pembuangan air besar

🎀 Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

🎀 Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)

🎀 Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamakan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

🎀 Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi

🎀 Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.

🎀 Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

🎀 Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otot perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.

🎀 Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan

🎀 Ikhtiar utk hamil

Jika puan-puan berminat nak sembang-sembang boleh hubungi akak di talian 019-9593058(whatsapp preferred)

September 21, 2016

KENAPA MAAJUN ANGGUN BISTARI TAK BERKESAN??

Kesalahan kecil yang pengguna MAB kerap lakukan tapi tak nak mengaku.

📍KURANG INFO PRODUK

📍Buat belian dengan pengedar tidak bertauliah yang kurang info dan maklumat tentang produk yang dijual, ini selalu terjadi apabila beli dari rakan/saudara dan di kedai jamu.

📍KURANG MEMBERI PERHATIAN terhadap maklumat yang diberi oleh pengedar dan tidak bertanya lebih lanjut mengenai CARA MAKAN produk bila tidak faham.

📍MENDIAMKAN DIRI bila healing crisis berlaku ke atas diri.

📍KURANG SABAR apabila healing crisis berlaku dan terus anggap produk tidak sesuai dengan diri tanpa bertanya lebih lanjut dengan pengedar.

📍TIDAK IKUT PANTANG LARANG dan makan pada MASA TAK TETAP, kekadang TERLUPA tapi menganggap produk tidak berkesan bila kehamilan terjadi, penyakit tak hilang dan tiada perubahan kepada 'aset-aset' wanita.

📍MENCAMPURKAN pengambilan MAB dengan produk herba/jamu, akar kayu dan produk bercollagen lain.

📍Ibu menyusu KURANG MINUM air masak, KURANG ambil makanan
berkhasiat, tidak menyusu/mengepam dengan teratur/kerap tetapi salahkan MAB bila susu kurang.

📍Yang ambil kerana period tak teratur, bila period datang lepas makan MAB, TERUS HENTIKAN pengambilan. Padahal proses rawatan rahim bermasalah baru sahaja bermula...
kesimpulan nye...beli dgn AGEN/DEALER yg sah..kami akan bantu anda

Sebarang pertanyaan boleh hubungi 
Kak Yaa 019-9593058

Apa itu Maajun Anggun Bistari?

INFO MAAJUN ANGGUN BISTARI

MAB adalah singkatan dari perkataan Maajun Anggun Bistari...
Satu produk yang memberi jawapan kepada semua masalah yang berkaitan kewanitaan.


 Maklumat MAB..
  • Produk tradisional yang menggunakan herba,rempah-ratus dan madu sebagai bahan asas...
  • Tujuan utama adalah sebagai 'Family Planning'(satu alternatif bg yang kurang selesa dengan kaedah moden)..
  • Keberkesanannya adalah 100% jika diamalkan mengikut aturandan penuh disiplin.
  • Boleh juga diambil oleh wanita yang berumur 18 thn keats sama ada yang sudah berkahwin atau belum.
  • Warga emas juga boleh mengambilnya sebagai supplement untuk melancarkan peredaran darah,memberi tenaga,melawaskan pembuangan dan menghilangkan kebas-kebas..

Bagaimana MAB bertindak???
  • MAB bertindak merawat penyakit terlebih dahulu.Ini dinamakan tidakbalas awal...MAB akan memperbetulkan sistem dalam badan agar ia berfungsi dengan baik.
  • Antara bahagian yang terlibat ialah bahagian peranakan/mencairkan lemak,mengurangkan kolesterol dan membuang toksin dalam badan.
  • Selepas selesai tempoh itu, anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini, period akan kembali normal, maksudnya apabila habis saja 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai..Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolestrol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan dibuang bersama najis air besar. Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin (kentut)
  • Darah period yang lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi  implikasi kepada anda dalam jangka masa panjang. Antara risikonya ialah  terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah satu ikhtiar utk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut. 
Komposisi MAB(21 biji)
  • Kacip Fatimah
  • Serapat
  • Senduduk
  • Madu
  • Manjakani
  • Habbatus sauda'

Khasiat MAB
  • Merancang Keluarga
  • Merawat Keputihan
  • Memelihara Peranakan/rahim
  • Membuang Darah Kotor melalui Haid
  • Teraturkan haid/Ikhtiar untukdapatkan anak.
  • Awet muda/mencantikkan dan menegangkan payudara.
  • Melancarkan peredaran darah
  • Melawaskan pembuangan air besar
  • Menambahkan tenaga sepanjang hari
  • Mengawal kolesterol dalam darah
  • Menurunkan dan mengawal berat badan.
  • Melambatkan menopause
 Simpton-simpton tindakbalas MAB(sementara sahaja)
  • Mengantuk
  • Period tak menentu
  • Pening
  • Demam
  • Sakit pada bahagian payudara
  • Kerap membuang air kecil

ATURAN MAKAN

JIKA PERIOD NORMAL & TERATUR, MULAKAN MAB HARI KE 3,4@ 5 PERIOD...

JIKA PERIOD TAK TERATUR... BOLEH TERUS MULAKAN MAB BILA DAPAT..

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin

2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period.. MAB juga boleh makan bersama pil

4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan
ii)Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja

5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5
ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau MAB sahaj
6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 6 hari dan hari ke 7 rest sambung botol ke 2 dan begitulah seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari Sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam.

7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-

i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.


Jika sedang makan MAB didatangi period, JANGAN BERHENTI!!, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.

Jika puan2 mematuhi aturan makan ini, Insyaallah ianya dapat membantu sebagai kaedah family planning yang berkesan.. selamat mencuba. sekian
**di awal pengambilan MAB ni tidak boleh camour makan dengan ubat/produk berasaskan herba.. dikhuatiri akan menjejaskan kesan MAB..

 Peringatan!!!
  • Bagi yang merancang, MAB hanya memberi perlindungan selama 24 jam.Oleh itu berhati-hati agar tempoh 'gap'tidak melebihi 24 jam.
 Ini stok yang baru saya terima...masih basah & panas2 lagi tau!!!

Kepada yang nak borong sekaligus menjadi pengedar rangkaian Maajun Anggun Bistari D'Rias...sila SMS/WHATSAPP Maria segera ya!

019-9593058



Keistimewaan MAB utk perempuan yang sudah berkahwin & telah mempunyai zuriat
- Sebagai Pil Perancang Kehamilan
- Membetulkan kitaran haid
- Membersihkan rahim daripada keputihan
- Membuang darah haid lama dan darah nifas yang lama
- Mengecutkan urat2 selepas bersalin
- Membuang angin dalam badan
- Membuang toksin melalui air besar (tiap hari membuang)
- Kembalikan badan ke bentuk asal/maintain.
- Tiada masalah sembelit
- Perjalanan darah lancar, tiada rasa mengantuk dan tidak letih (muka tak pucat)
- Awet muda


Keistimewaan MAB utk perempuan yang sudah berumur/dah putus haid
- Mengurangkan kesakitan sendi2 dan urat2
- Melancarkan perjalanan darah
- Membuang angin dalam badan
- Membuang toksin melalui air besar (tiap hari membuang)
- Tiada masalah sembelit


Keistimewaan MAB utk perempuan yang sudah berkahwin TETAPI belum ada zuriat
- Membetulkan kitaran haid
- Membersihkan rahim daripada keputihan
- Membuang darah haid yang lama
- Membuang angin dalam badan
- Membuang toksin melalui air besar (tiap2 hari membuang)
- Tiada masalah sembelit
- Beri kebahagiaan kepada rumah tangga
- Amalkan MAB selama 6 bulan, kemudian berhenti untuk cuba hamil. In sha Allah.


Keistimewaan MAB bagi perempuan belum berkahwin/anak dara
- Membetulkan kitaran haid
- Menghilangkan masalah keputihan
- Mengurangkan kesakitan senggugut
- Membuang toksin melalui air besar (tiap hari membuang)
- Tiada masalah sembelit
- Mencantikkan tubuh badan/awet muda
- Memberi kesihatan yang baik kepada diri
 
 

 

September 6, 2015

Syarat Asas Untuk Menjadi Agen/Dealer Maajun Anggun Bistari

[BERITA GEMBIRA BUAT SEMUA PENGAMAL SETIA MAAJUN ANGGUN BISTARI]

Kami kini sedang mengalu-alukan penglibatan anda sebagai Dealer Maajun Anggun Bistari dan menjana pendapatan bersama kami.

☑ Dealer dari seluruh negara diperlukan ☑


SYARAT ASAS MENJADI AGEN/DEALER MAB
=====================================

☆ Makan sekurang-kurangnya 3 botol berterusan sbg pengalaman bersama MAB juga utk membantu permasalahan pelanggan.

☆ Minat dlm bisnes dan fokus dgn perubahan atau target syarikat.

☆ Menjual mengikut harga yg telah diselaraskan oleh ZPR.

☆ Ikhlas dlm menjalin urusan bisnes dgn ZPR.

☆ Zahirkan rasa saling percaya mempercayai dgn syarikat ZPR jg pelanggan2 MAB.

☆ Arif tentang info MAB seperti aturan mkn utk setiap wanita yg ingin makan MAB, membantu utk pelanggan baru mkn yg menghadapi tindak balas awal/healing crysis, harga jualan MAB seperti harga sbg Dealer dan lain2.

☆ Belian tunai - selepas bank in duit ke akaun maklumkan utk penghantaran.

☆ Di larang mendedahkan perbincangan bersama yg telah dihadiri atau lain-lain tentang produk jg syarikat.

☆ Saling mengenali antara Stokis dan Dealer MAB dan berusaha utk menjalin silaturrahim dgn berjumpa pemilik syarikat ZPR.

☆ Wajib hadir ke Seminar anjuran Syarikat seperti Perjumpaan Dealer, Seminar Ilmu, GGM/Tour dan lain2 majlis.

☆ Wajib berada dlm Group Wassap Ibu masing2 dan Wajib like FB Page: Pengasas Maajun Anggun Bistari dan FB page: Maajun Anggun Bistari Kota Bharu - Stokis Kelantan utk info produk dsbgnya.

☆ Tiada Dropship Dealer demi menjamin kualiti produk.

☆ Tiada jaminan pendapatan dari Syarikat, melainkan atas usaha promosi dari pihak Dealer sendiri. Namun Syarikat membantu kelas2 pemantapan Dealer secara berjadual.

☆ Minimum belian dan jualan wajib 20 botol setiap bulan.

Harap maklum!

Sebelum itu,
Jom kita buat kira² untung jual MAB...

Harga runcit rm21

Borong 20 botol,modal rm340(rm17 sebotol)...untung rm80.
Borong 100 botol,modal rm1500(rm15 sebotol)...untung rm600
Borong 300 botol,modal rm4200(rm14 sebotol)...untung rm2100

Takkan sebulan nk jual 20 botol - 100 btl sahaja?

Agen² hakak dah ramai yang buat sales 200-500 botol sebulan...kalau diorang boleh buat,awak pun MESTI BOLEH!

Yang asyik dok nampak untung MAB ni kecik, acu besarkan mata n tengok angka² kat ats tu...besar ke kecik?

Cuba awak² kira kalau sebulan jual 1000 botol MAB berapa untung kalian dapat?
Kiralah sendiri..hehe

Dah kira? Nak jadi agen/dealer kami?

Cepat-cepat hubungi Kak Yaa ok..
☏ 019-9593058 (whatsapp/telegram preffered)

 derias_anggun@yahoo.com

April 22, 2015

Lokasi COD & Senarai Agen Maajun Anggun Bistari Kami

Khas untuk pengguna Maajun Anggun Bistari di Kelantan yang nak dapatkan MAB bolehlah walk in ke Dinda Vendor Boutique & Cafe bermula 20 hb November 2016.

Di mana lokasinya?

Lot 2728-B, Wisma Haminah, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu Kelantan
(Belakang Istana, Jalan Kubang Kerian - Wakaf Stan - Binjai)




Nak COD?
Hubungi akak tapi untuk belian 5 botol ke atas SAHAJA.


Stokis Kelantan 
Pn.Maria 019-9593058
Lokasi COD di depan Pasaraya Nirwana Kubang Kerian.


Nak COD dengan agen terdekat dengan tempat tinggal anda?
Hubungi Agen/Dealer/Master Dealer Rias Anggun Empire sekarang!

SENARAI AGEN AKTIF KAMI
********************************
Anda juga boleh dapatkan MAB dengan agen-agen kami yang berdekatan dengan anda.

Jom chek agen/dealer kami yang berdekatan lokasi anda!

Senarai pengedar team Rias Anggun Empire

Kelantan
Seluruh Kelantan Pn.Maria Ismail 019-9593058

Pengkalan Chepa : Pn.Yana 017-9557791, Pn Faziana 017-9263582
Kota Bharu/Pintu Geng Pn.Ema 012-9680869 
Bandar Kota Bharu/ Masjid Muhammadi Pn.Madiha 014-5056305
Kota Bharu/Pasir Mas/Rantau Panjang Pn.Nurul 019-9691612
Wakaf Che Yeh/Bunut Payung/Panji Pn.Yatie 017-9080776
Pasir Mas Pn.Tiey 013-9147182, Pn. Mah 013-9300698
Bachok/Jelawat/Peringat/Bukit Marak Pn.Rahimah 019-9678423
Ketereh/Kok Lanas/Gua Musang Pn.Arieyna 019-9254537
Pasir Tumboh/Binjai Pn.Rosilawati 019-9203844, Pn Lailani 011-10919809
Pantai Cahaya Bulan/Kedai Buloh Pn.Nora 017-8817167, Pn.Su 011-17858057
Machang/Kuala Krai Pn.Sh Marlini 012-9074338, Pn Marisa 019-9654403
Tesco Kota Bharu/Kedai Mulong Pn.Murni 016-9875381
Wakaf Bharu/Tumpat Pn.Zulia 017-9369585, Pn Aniey 017-8784688
HUSM/Kedai Lalat/Pasir Puteh Pn.Azlin 013-2644390
Melor/Pasir Puteh Pn Siti 013-9570945
Jalan Guchil Bayam KB Pn Azimah 013-9339243
Rantau Panjang Pn. Noor Aini 019-9087328
KBMC/Lundang/Kubang Kerian Pn Zue 014-2159008
Jalan Kuala Krai/Kota Darulnaim Pn Mahiza 012-9618127
Seterpa/Pengkalan Chepa Pn Nurul Huda 017-9293568
Selising/Machang Pn Firdawati 012-9840180
Tanah Merah Pn Nurin 010-2225754 Pn Asleeza 019-9546446

Terengganu
Kuala Terengganu/Marang Puan Siti 014-8243667
Dungun Pn Salmi 012-9227939
Paka/Kemaman Pn Asma 017-9384520
Jerteh Pn Nik Radiah 011-32576790

Pahang
Triang/Bera Pn.Hariani 017-9408884
Muadzam Pn Ezie 014-5151280
Jerantut/Kota Gelanggi Pn Dayah 012-9383941
Maran/Temerloh Pn Asliza 016-9806458

Perak 
Ipoh Pn Amani 019-9078106 ,Pn Izura 017-2803021, Pn.Linda 013-4711255

Kuala Lumpur/Selangor
Kepong/Selayang Pn.Roselina 012-9329695
Putrajaya Pn Salwani 017-9002791
Bangi/Serdang Pn Nieza, Pn Sh Marina 012-6435395
Sepang Pn Yati 019-6716767
Kajang Pn Nadia 019-7891926
Shah Alam Pn Aina 013-9021505
Klang Pn Ita Liza 017-6566129
Banting Pn Ruzana 019-9405967
Jenjarom Pn Siti Ruzana 013-9160114

Pulau Pinang
Bertam Pn.Shafiza 012-2727060

Melaka
Bandar Melaka Pn.Suzie 014-7938807, Pn Shakila 017-9442878

 Johor 
Muar/Pagoh Pn Fariza 017-7321241

Sabah
Lahad Datu Pn. Lydiana 014-8634102, Pn. Nora 010-9417557
Kota Kinabalu/Tuaran/Keningau Pn Mas 016-8432963

Sarawak

Kota Samarahan Pn Nik Su 019-9014374


PENGUMUMAN PENTING!!!
HARGA BARU MAAJUN ANGGUN BISTARI  MULAI 
1 SEPTEMBER 2016



HARGA BARU MULAI  :
1-9BTL RM21/BTL
10 BTL KE ATS RM20/BTL
 
LAGI PENGUMUMAN PENTING!!!
 DEALER & AGEN DIPERLUKAN SEGERA!!!


Juga berita baik buat mereka yang berminat untuk pasarkan MAB.
Kini MAB D'Rias sedang giat mencari Dealer & Agen dari seluruh negara berikutan permintaan MAB yang sangat2 tinggi.

Jika berminat,sila sms/whatsapp Pn.Maria 019-9593058 ya


October 24, 2014

Perbezaan antara Maajun dan Jamu

Maajun dan jamu adalah dua bentuk yang berbeza. Walaupun kedua-duanya kadangkala boleh dihasilkan dari bahan yang sama namun rupa bentuk fizikal, cara penghasilan & cara pengambilannya juga berbeza.

Definisi Maajun
Maajun ialah campuran herba, akar kayu yang di kisar halus dan digaul bersama dengan madu. Ada sesetengah maajun perlu di'masak' dengan di jemur dibawa...h pancaran hangat matahari selama beberapa hari.
Selepas itu campuran tadi akan di gentel-gentel mengikut saiz yang dikehendaki.
Ada 2 jenis maajun.
Maajun basah dan maajun kering. Maajun basah tidak akan dijemur sampai kering manakala maajun kering pula, selepas digentel akan dijemur sekali lagi sehingga kering. Jangka hayat maajun kering lebih lama berbanding maajun basah yang mudah dijangkiti kulapuk kalau tidak menjaganya dengan betul.

Definisi Jamu
Jamu ialah campuran herba, akar kayu yang dikisar halus dan digaulkan bersama. Berbeza dengan maajun, jamu tidak dicampur dengan madu.
Selepas dicampur semua jenis herba jamu siap sedia diguna.
Cara penggunaan jamu ialah, jamu perlu dibancuh dengan air dan diminum. Biasanya satu sudu jamu akan dibancuh bersama dengan air suam setengah cawan.


Walaupun rupa bentuk dan cara pengambilannya berbeza, maajun dan jamu tetap merupakan antara warisan perubatan tradisional yang tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas.
Walaupun dengan kehadiran pelbagai ubat dengan kandungan bahan kimia yang ada dipasaran, perubatan herba tetap masih menjadi pilihan ramai kerana keaslian bahan yang digunakannya iaitu dari herba alami semulajadi dari pelbagai jenis tumbuhan.

Pendaftaran PERCUMA malah modal agen/dealer juga diberi potongan RM20!

Alhamdulillah. Selain daripada promosi untuk pelanggan-pelanggan yang setia, HQ kali ini dengan berbesar hati memberikan offer TAK MASUK A...